Η Υρώ Μανέ μίλησε στο Πρωινό για τις θεατρικές της παραστάσεις, για το ελληνικό metoo και τα περιστατικά που της είχαν συμβεί και πως τα είχε αντιμετωπίσει.

Τι ανέφερε για τον Πέτρο Φιλιππίδη;

«Με τον Πέτρο Φιλιππίδη ήμασταν μαζί στη σχολή, στο Θέατρο Τέχνης. Ο καθένας τράβηξε τον δρόμο του κι έκανε τις επιλογές του. Είχαμε κάνει μόνο μια συνεργασία κινηματογραφική στον Ηλία του 16ου. Δεν θα ήθελα να μιλήσουμε γι’ αυτά, δεν υπάρχει λόγος», είπε αρχικά.

Οι καταγγελίες και οι κακοποιητικέ συμπεριφορές

«Γι’ αυτό προσπαθούμε να οργανώσουμε τον κώδικα δεοντολογίας στο ΔΣ του Εθνικού για να μπορέσουμε να περιφρουρήσουμε τον εργασιακό μας χώρο από τις παθογένειες και τις συμπεριφορές που εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους από τη μεριά των εξουσιαστών.

Μας δίνεται η αφορμή να αλλάξει το σκηνικό γενικότερα και να συμπεριλάβει όλη την κοινωνία.

Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε υποθάλψει και εμείς οι ίδιοι τέτοιες συμπεριφορές με τη νοοτροπία ότι όποιος είχε μια “παραξενιά”, απαξιωτικό τρόπο που σε άλλη περίπτωση θα έχριζε ψυχιατρικής παρακολούθησης κάπου τον έχουμε αποδεχτεί γιατί ζούμε σε ένα συγκεκριμένο σύστημα. Αυτό αφήνει περιθώρια για τέτοιες συμπεριφορές και βρίθουν στον χώρο μας. Τώρα απλώς ξεχείλισε το ποτήρι», είπε κλείνοντας.

in.gr

Πηγή: newsone.gr